Pentru o petrecere de Revelion reușită, multe persoane sunt dispuse să scoată din buzunar orice sumă. Așa se face că evenimentele de acest gen aduc hotelurilor și restaurantelor organizatoare venituri suplimentare importante.
Reprezentanții hotelurilor de lux din Capitală au anunțat că au vândut deja până la 70% dintre pachete pregătite cu această ocazie, potrivit Ziarul Financiar.
Spre exemplu, Hotelul Radisson Blu, cel mai mare după cifra de afaceri din 2013, organizează petrecerea de Anul Nou în restaurantele Prime Steaks and Seafood, tariful fiind de 600 de lei de persoană. De asemenea, cei care vor să sărbătorească Revelionul la restaurantul Caffe Citta trebuie să plătească un preț de 450 de lei.
Și în restaurantul Sharkia va avea loc o petrecere de Revelion, prețul fiind de 300 de lei de persoană. Tarifele includ TVA, însă băuturile nu sunt incluse în meniu.
La Hotelul Intercontinental din București, „solicitările au început să apară în noiembrie, însă abia acum încep să se concretizeze”, a precizat Dana Chiriac, directorul de marketing al hotelului de cinci stele. „Avem până acum 50% din locuri rezervate. În general, cei care rămân în București de Revelion își rezervă din scurt timp locurile la restaurante. De asemenea, Bucureștiul a început să devină cunoscut ca un loc «de distracție» printre străini și au început să apară și grupuri din țările din jur care își fac rezervări la petreceri de Revelion în București”, a mai spus aceasta.